Burján Ingatlan A vállalkozók ingatlanközvetítője E-mail: info@burjaningatlan.hu Telefon: (+36) 20 / 397 6313

Adatkezelési és cookie tájékoztató

A történelmi tokaji borvidéken működő pincészet 28,5 ha szőlőbirtokkal eladó   Hivatkozási szám: V049

A birtokon a szőlőtermesztéshez, feldolgozáshoz és tároláshoz szükséges valamennyi feltétel rendelkezésre áll, beleértve a szakember gárdát is.


A borászathoz 28 ha tömbösített földterület tartozik, ebből 9 ha termő és 19 ha parlag terület. Az ültetvények tőkeszáma általában 3000-3300 tőke/ha, 90%-ban furmint és 10%-ban hárslevelű kordonos szőlőültetvény található. A parlag területek pihent földek, azonnal telepíthetőek.


A borfeldolgozás Bucher pneumatikus préssel és zúzó-bogyózóval történik. 70 hl rozsdamentes tartályparkkal rendelkeznek. A borok érlelésére 500 hl összűrtartalmú zempléni fahordó szolgál, 130-500 l közötti űrtartalommal. A kiegészítő felszerelések (szivattyú, műanyag kádak, szüretelő ládák, stb.) és a gépi munkák eszközei (traktor, kultivátor, permetező, kisebb eszközök) is a birtok részét képezik.


A tradicionális tokaji borfajtákat készítik, terméskorlátozással, azaz a mennyiség helyett a minőségre helyezve a hangsúlyt. Fajtaborok (furmint, hárslevelű), dűlőszelektált borok (hárslevelű), édes bor, szamorodni, és tokaji aszú készül.


A készleten lévő borok a szokásos tokaji szortimentnek megfelelő fajtákban és arányban vannak (száraz birtokbor, édes birtokbor, dűlőszelektált száraz, édes szamorodni, aszú). Ezek kiváló minőségűek, a borversenyeken (Vinagora, Országkóstoló, Nemzeti Borkiválóság) arany-, ezüstérmesek, négy-öt csillagos minősítésűek.


A pincészet épületei: a borfeldolgozásra és tárolásra alkalmas kúria jellegű lakóház (115 m2 + 20 m2 terasz), alatta borház (110 +15 m2), alatta 70 méter hosszú, 3 ágú pince, szinte korlátlan bővítési lehetőséggel. Mindez egy 1348 m2-es belterületi telken, további beépítési lehetőséggel. A kúria mellé új borfeldolgozó üzem lett tervezve, ami megvalósításra vár, így a kiváltott, történelmi épületet turisztikai célokra lehet hasznosítani.

 

A pincészetet KFT működteti, a szőlőkataszter területek a jogszabálynak megfelelően magántulajdonban (és ami Tokaj-hegyalján ritka és nagy kincs, hogy tömbösítve) vannak.


Az adásvétel nem befolyásolja a pincészet folyamatos üzemvitelét, mert kiváló szakemberek (5 fő + idénymunkások) működtetik most is. A pincészet családi okok miatt eladó. A vásárlással azonnal működő tokaji borászata lesz.

Az ár magában foglalja a teljes borászatot, annak üzemeltető cégét, a 170 millió Ft értékű borkészletet, a borászathoz tartozó minden ingó és ingatlan vagyont, valamint a földterületeket is.Ár: 220.000.000 Ft